Beszámolók

Köszönjük a támogatást a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek!

Ebben a „rohanó” világban, sajnos, sokszor elfeledkezünk köszönetet mondani. Sietünk, hogy elérjünk fontosabbnál fontosabb eseményekre, igyekszünk minél jobban betáblázni hétköznapjainkat. És elfeledkezünk a valójában fontos tényezőkről. Elfeledkezünk mosolyogni, időt szánni magunkra és sajnos, megfeledkezünk azokról, akik mellettünk voltak és bíztak bennünk.

Visszatekintő a 10. Karácsonyi vásárra

Megjelent immár az első mérföldkő a Hétfalusi Magyar Ifjúsági Klub – HMIK életében és tevékenységében, ami nem másnak, mint a 10. Karácsonyi vásárnak köszönhető. Az elmúlt 10 esztendőben a fiatal önkéntesek kitartottak eseményük megszervezése mellett még olyankor is, amikor az időjárás nem volt a legkedvezőbb egy ilyen ünnepi hangulatba burkolózott alkalomra.

ÉVES BESZÁMOLÓ A 2019-BEN MEGRENDEZETT KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSOKRÓL

A 4-11 éves gyerekek körében már ismertté vált kézműves foglalkozások 2019-ben is megrendezésre kerültek. A múlt évben nyolc alkalommal szervezte meg a Hétfalusi Magyar Ifjúsági Klub – HMIK a gyerekeknek szóló, kreativitást igénylő és fejlesztő szombati programpontokat. Ezen eseménysorozatra márciustól decemberig havi egy alkalommal került sor, a nyári vakáció kivételével.

Csapatépítésünk

Mindenkinek mást-mást jelent a november eleje. Van akinek a Halloween jut eszébe róla, van akinek Mindenszentek estéje. A HMIK csapatának biztosan az idei november elejéről a csapatépítésük jut majd eszükbe, hiszen 2-án és 3-án a csapat tagjai eltűntek a nagyvilág elől és felkeresték a jól eldugott Setétpatakot, hogy a felfrissült csapatot megerősítsék közös tevékenységek által.

Barcasági Focikupa

”A fociban nagyon gyenge duma, ha azt olvassák az ember fejére, hogy szerencsével ért el valamit, ahogy az is gyenge duma, ha a játékos arról beszél, hogy a balszerencsés körülmények miatt lett ötödik a csapat a csoportban. Játszani kell, nyerni, és nem magyarázkodni.” – Gera Zoltán

2019-et írunk már, idén is eljött az ősz. Ha ősz, akkor szeptember. És ha szeptember, akkor Négyfaluban Szent Mihály Napok. És hogy fokozzuk, akkor ha Szent Mihály Napok... Barcasági Focikupa!

BESZÁMOLÓ A 2018-as GYEREKFOGLALKOZÁSOKRÓL

2018-ban is megszerveztük a 4-11 év közötti gyerekek által jól ismert kézműves foglalkozásokat. Februártól decemberig, havonta egy szombaton 11 órai kezdettel bonyolítottuk le a rendezvényeket. Az eseménysorozat helyszíneként a HMIK székház (Brassói út 150 szám, Négyfalu), a Zajzoni Rab István Középiskola (Brassói út 107 szám, Négyfalu) vagy a Barcasági Csángó Alapítvány (Zajzoni út 13 szám, Négyfalu) szolgált.

Milyenek voltak a XXII. Szent Mihály Napok?

Úgy gondolom a cikk elolvasása után mindenki eldöntheti magában, hogy milyen érzést keltett benne ez a visszatekintés.

Egy hónappal ezelőtt nagy buzgósággal próbáltuk véglegesíteni a fesztivál programját, szervezkedtünk, hosszú gyűléseket tartottunk. Izgalommal vártuk az eseményt, hiszen mint szervezők, rengeteg munkát fektettünk bele abba, hogy ez az esemény gördülékenyen zajlódjon le. A Szent Mihály Napok már egy ideje kinőtte a kétnapos mivoltát, ezért idén egy teljes hétre terjedt ki.

BESZÁMOLÓ A 2018-as BARCASÁGI FOCIKUPÁRÓL

Az idén is megrendezésre került a Barcasági Focikupa a XXII. Szent Mihály Napok keretén belül, amely szeptember 29-én, szombaton, délelőtt 9 órakor vette kezdetét a Bácsfalusi Aréna teremben.

Az előző évekhez hasonlóan, az idéni Barcasági Focikupa fő célja a barcaságon élő magyar közösség identitásának megőrzése a foci virtusa alatt, melyet igyekszünk évről évre bővíteni és fenntartani.

#7HIN Feszt!

Három...kettő...egy... START! Május 5-6. között zajlott a VII. Hétfalusi Ifjúsági Napok, amely idén egy új külsővel köszöntötte a versenyzőket és az arra látogatókat. A HIN idei témája a társasjátékok voltak, de a helyszín és a rendezvény hangulata egy fesztivált idézett elő. Az eseménynek a Barcasági Csángó Alapítvány adott otthont.

A három napos rendezvény egy Beer Pong bajnoksággal indult pénteken, május 4-én, amelyet a "Ne vegyetek komolyan" csapat nyert meg.

Kézműves foglalkozások 2017-es kiértékelője

2017-ben is megszerveztük a 4-12 év közötti gyerekek által jól ismert kézműves foglalkozásokat. Márciustól decemberig, havonta egy szombaton 11 órai kezdettel megszerveztük ezeket az alkalmakat. Az eseménysorozat helyszíneként a HMIK székház(Brassói út 150 szám, Négyfalu) vagy a Barcasági Csángó Alapítvány(Zajzoni út 13 szám, Négyfalu) szolgált.

Célunk, hogy a gyerekek felhasználhassák a saját képzelőerejüket, tehetségüket és kreativitásukat, amelyek segítségével olyan dolgokat készíthessenek, amelyekre büszkék lehetnek miután hazaviszik.

BESZÁMOLÓ A 2017-es BARCASÁGI FOCIKUPÁRÓL

Az idén is megrendezésre került a Barcasági Focikupa a XXI. Szent Mihály Napok keretén belül, amely szeptember 23-án, szombaton, 10 órakor vette kezdetét a Bácsfalusi Arena teremben. Az előző évekhez hasonlóan is, az idei Barcasági Focikupa fő célja a Barcaságon élő magyar közösség identitásának megőrzése a foci virtusa alatt, melyet igyekszünk évről évre bővíteni és fenttartani. Az idén mindössze 4 csapat mérhette össze tudását az immár hagyományossá vált Barcasági Focikupán.

Visszapillantás a XXI. Szent Mihály Napokra

Egy héttel ezelőtt még izgalommal telt szívekkel vártuk a XXI. Szent Mihály Napok megnyitó ünnepségét, de azóta eltelt a hétvége, és a fesztivál is véget ért. Szervezőkként kijelenthetjük, hogy egy mozgalmas, fárasztó, de eredményes rendezvényen vagyunk túl, amit az eső sem akadályozhatott meg. Na, de nézzük csak egy kicsit részletesebben is ezt a szinte egy hetet átölelő rendezvénysorozatot.

V. Hétfalusi Karácsonyi Vásár

A Karácsony egyike a legfontosabb ünnepeinknek. Mindenki nagy hangsúlyt fektet rá: ekkor sül a legtöbb kalács, ekkor készül el a legtöbb töltöttkáposzta, ekkor gyűl össze a nagycsalád az ünnepi vacsora köré, és ekkor várja mindenki azt a pillanatot, amikor végre eljön az angyal, és elhozza a várva várt ajándékokat. Ez a készülődés nem csak a családokra jellemző, hisz ugyanígy készült tavaly a Hétfalusi Magyar Ifjúsági Klub (HMIK) is a karácsonyra, csakhogy amíg az anyukák és a nagymamák a vacsorát tervezték, addig a HMIK tagjai a Karácsonyi Vásárt szervezték.

XX. Szent Mihály Napok

Mint ahogy ez már hagyományossá vált, idén szeptember 21-25 között zajlott le  a Szent Mihály Napok,  a hétfalusi csángó közösség legnagyobb rendezvénysorozata, a Hétfalusi Magyar Ifjúsági Klub (HMIK) és a Négyfalusi Polgármesteri Hivatal közös szervezésében.

Mivel a rendezvény a XX. alkalmát  ünnepelte , a szervezők  különlegesebb prgramokkal  készültek - több nap, több helyszín, több kulturális-, hagyományőrző- és közösségépítő előadások, bulik és koncertek  várták a látogatókat.

5. HIN

Idén immár 5. alkalommal került  szervezésre a Hétfalusi Ifjúsági Napok. Ezért úgy a szervezők, mint a résztvevők  alaposan megadták a módját a különleges rendezvénynek, így tehát  mindazok akik május  7-8  között ott voltak, határozottan érthetnek egyet azzal, hogy hétvégük, a rossz idő ellenére is, meglepetésekkel, jókedvel, nevetéssel, kihívásokkal, de  főleg szórakozással volt tele.

Oldalak