Felkészítők érettségire

A 2022-2023-as tanév egyik újdonságának számíthatott a HMIK által megszervezett érettségire felkészítő alkalmak, ahol a három fő tantárgyból zajlottak a pótórák novemberben és decemberben.

A projekt eredeti ötletéhez híven, a felkészítőket olyan fiatal tanárok tartják, akik korban közelebb állnak a mai végzős diákokhoz, abból a célból, hogy a résztvevők érezzék magukat családiasabb hangulatban ezeken az alkalmakon. Magyarból Zavicsa Ibolya, románból Prosan Tímea, matekból pedig Deák Timea segíti a diákokat felzárkózni a vizsgatémák előtt. Magyarból és románból minden alkalomkor egy-egy újabb téma került átbeszélésre, matekból pedig a típusfeladatok gyakorlására került sor. Minden alkalom szombatonként volt megtartva, 12 órától, Négyfaluban, a bácsfalusi Gillich Fülöp Diákotthonban, eddigi partnerünk, a Via Barcensis egyesület székhelyén.

Részt vettek diákok a helybéli Zajzoni Rab István Középiskolából, de a brassói Áprily Lajos Főgimnáziumból is. A 2023-as évben is folytatjuk az alkalmakat, a megszokott időben, szombatonként 12 órától! Ahogyan a magyar mondásunk is szól, "Az ismétlés a tudás Atyja", így mi is arra buzdítjuk a diákokat, hogy vegyenek részt ezeken az alkalmakon, hiszen minél többször hallunk valamit, minél többször kerül szóba egy bizonyos téma, annál jobban megjegyzünk belőle valamit, amit felhasználhatunk a jövőben, és a visga előtt állóknak ez annál inkább fontos és értékes információ!

Köszönjük főtámogatónknak, a Communitas Alapítványnak és az RMDSZ-nek!