VI. Hétfalusi Ifjúsági Napok

Miénk ez a cirkusz és mindenkinek szerep jár!

Az elmúlt hétvégén Négyfaluba, a Barcasági Csángó Alapítvány udvarára költözött a Hétfalusi Magyar Ifjúsági Klub (HMIK) cirkusza, amely két napon keresztül szórakoztatta mindazokat, akik arra tévedtek.

Ne essék félreértés, a HMIK továbbra is csak egy ifjúsági szervezet és nem kezdett semmiféle cirkuszos vállalkozásba.  Az igazság az, hogy május 13 és 14 között szerveztük meg a VI. Hétfalusi Ifjúsági Napokat, amelynek témája az idén a cirkusz volt.  Az idei ifjúsági napokon 9 csapat vett részt, akik odaadásukkal, versenyszellemükkel és jókedvükkel egy igazi cirkuszi hangulatot varázsoltak az Alapítvány udvarára.  A rendezvény pénteken kezdődött egy Beer-Pong bajnoksággal, majd szombaton reggel folytatódott a ”Falutúrával”, amely próbára tette a csapatok tájékozódási képességét,kreativitását és figyelmét.  A versenyzőket az eső sem állíthatta meg.  Visszatérve a helyszínre,ugyan egy kicsit elázva, de annál nagyobb lelkesedéssel vette kezdetét a hagyományos főzőverseny.  A versenyzők csirkepaprikást kellett készítsenek, amelyet egy 4 tagú zsűri értékelt.  A főzőversennyel párhuzamosan egyéb érdekes és kreatív vetélkedők is zajlottak, mint az ”Elefántlábazás”,  ”Ördögkerék”, ”Ládarakós Quiz” és ”Óriás Twister”.  A szombati napot a NO SUGAR zenekar kocertje és Dj Pici bulija zárta.

A hétvége folyamán minden csapatnak volt egy bohóca, igy a vasárnapot a ”Bohócok Zumbájával” kezdtük, majd újabb vetélkedők következtek. A rossz idő ellenére is a versenyzők lelkesek és jókedvűek voltak, élvezve a ”Cirkuszi stafétát”, a ” Labirintust”, a ”Corn Hole-t”, a ”Falmászást” és a ”Vedres Melót”.  A csapatok között szoros versengés volt mindkét nap folyamán, de mint minden vetélkedőn itt is csak a legjobbak nyerhettek. Eredményhirdetés előtt egy interaktív bohócos előadáson vettek részt a csapatok, majd egy rövid kiértékelő után kiderült, hogy kik teljesítettek a legjobban.  A legjobbnak a Keep Out csapat bizonyult, másadik lett a Fapuma csapa, harmadik pedig a rétyi R.I.S.K.E.

Azt a jókedvű és felszabadult hangulatot, amely a hétvége alatt érezhető volt talán a helyszínen készült képek adhatják át a legjobban. Ezeket a képeket a Hétfalusi Ifjúsági Napok Facebook oldalán lehet megnézni.

A szervező csapat nevében köszönjük szépen a résztvevőknek a kitartást, jókedvet és résztvételt. Továbbá meg szeretnénk köszönni a Vibe Fesztiválnak, a Double Rise Fesztiválnak és a SIC Fesztnek, hogy 1-1 fesztiválbérlettel támogatták a győztes csapatokat. Köszünjük a Communitas Alapítványnak és az RMDSZ-nek, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek, a Yurtanak,az Unicspotnak, a Disz Tiponak, a Barcasági Csángó Alapítványnak, a ZRI DT-nek, a HÁRIT-nak és a Brssói Lapoknak a támogatását és partnerségét.

                                                                                        A HMIK csapata nevében: Dombi Orsolya

Szólj hozzá!