#7HIN Feszt!

Három…kettő…egy… START! 2018. május 5-6. között zajlott a VII. Hétfalusi Ifjúsági Napok, amely idén egy új külsővel köszöntötte a versenyzőket és az arra látogatókat. A HIN idei témája a társasjátékok voltak, de a helyszín és a rendezvény hangulata egy fesztivált idézett elő. Az eseménynek a Barcasági Csángó Alapítvány adott otthont.

A három napos rendezvény egy Beer Pong bajnoksággal indult pénteken, május 4-én, amelyet a „Ne vegyetek komolyan” csapat nyert meg.

A HMIK által szervezett ifi napokon 140 résztvevő, 14 csapatban „játszott” és küzdött azért, hogy biztosítsa helyét a nyár legnépszerűbb magyar fesztiváljain, ugyanis a legjobban teljesítő csapatok 1-1 belépőt nyertek Double Rise, Vibe és SZIN fesztiválokra.

Az eddigi évekhez hasonlóan a szombat falutúrával kezdődött, de a szervezők ezt is próbálták fesztiválossá alakítani és fiatalos, bulis hangulatot teremteni Négyfalu főterén.  A versenyzőknek megszabott idő alatt kellett teljesíteniük minél több kihívást, mint például buszos szelfit készíteni, orgonát szedni, megviccelni valakit vagy flashmob-ot kitalálni és eltáncolni  a központban. A falutúra után mindenki visszatért a „fesztivál” fő helyszínére, ahol kezdetét vette a főzőverseny és párhuzamosan vele zajlottak a próbák, amelyek lényege nem csak a pontszerzés, hanem főként a szórakozás volt. Ilyen például az Élő Honfoglaló, Flip Cup, Bubble gum, Csutak szegelés és az Óriás Beer Pong is. A szép számban összegyűlő fiatalok számára a fesztiválos hangulatot este a 4S Street zenekar és Dj Lotfi Begi teremtette.

A fergeteges buli ellenére vasárnap folytatódtak a megmérettetések, amelyek újragondolt, nagy méretben kivitelezett, ismert társasjátékok voltak. A versenyzők megtanultak Óriásmalmozni, Akna mezőn járni, Aranyásósdit és Battle Ship-et játszani.  A nap legérdekesebb játéka talán az Escape Room volt. Egy kis szobába bezárták a csapat összes tagját, akik találós kérdéseket és kódokat megfejtve, zárakat kinyítva kellett kijussanak minél rövidebb idő alatt. Ez a játék mutatta legjobban, hogy mennyire tudnak együttműködni a csapattagok. A nap végén kiderült, hogy kik is voltak a 7HIN feszt legeredményesebb versenyzői, csapatai.  Név szerint harmadik lett a Keep Out, második az Aranyászok és első a Lovak csapata.

A rendezvény nem jöhetett volna létre a támogatók segítsége nélkül,  főtámogató a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, további támogatók: Communitas Alapítvány, Yurta, Unic Spot, Dencopan, Vibe fesztivál, Double Rise fesztivál, SZIN Feszt, Sic Feszt, 4Village Sound.

A rendezvényen készült fotókat a következő linken lehet megtekinteni: https://www.facebook.com/HetfalusiIfjusagiNapok/

Köszönjük szépen mindenkinek a részvételt, reméljük jól éreztétek magatokat! Jövőbe találkozunk!

A HMIK csapat nevében: Dombi Orsolya

Szólj hozzá!