Barcasági focikupa 2019-ben

”A fociban nagyon gyenge duma, ha azt olvassák az ember fejére, hogy szerencsével ért el valamit, ahogy az is gyenge duma, ha a játékos arról beszél, hogy a balszerencsés körülmények miatt lett ötödik a csapat a csoportban. Játszani kell, nyerni, és nem magyarázkodni.” – Gera Zoltán

2019-et írunk már, idén is eljött az ősz. Ha ősz, akkor szeptember. És ha szeptember, akkor Négyfaluban Szent Mihály Napok. És hogy fokozzuk, akkor ha Szent Mihály Napok… Barcasági Focikupa!

 Igen bizony, idén is eljött a Barcaság egyik legvártabb sportrendezvénye, a focikupa, ami lassan már 9. éve került megszervezésre. Eleinte ugyancsak a Szent Mihály Napok keretén belül volt megszervezve, azonban „sportnap” keretén belül: a foci mellett egyéb sport rendezvények is lezajlottak, mint például lábtenisz, ping-pong, teke bajnokság, streetball bajnokság, csocsóbajnokság. Időközben ez csökkent, és időn már csak focibajnokság volt megszervezve, azonban a lelkesedés még mindig megvan a sport iránt! 7 csapat jelentkezett a vetélkedőre, és mind a 7 győztesen mehetett haza, hiszen mindannyian megmutatták, hogy szeretnek mozogni, versenyezni, és mindent megtennének a győzelemért! Szoros mérkőzéseket láthattunk, a csapatok mindent kihoztak magukból amiért egy nagy Köszönet és Gratuláció jár nekük! Mindegyik csapat saját otthonát képviselve jelent meg, hiszen minden csapat olyan falu- vagy városnevet kellett válasszon önmagának, ahonnan a legtöbb játékosuk volt. Így aztán mindenféle csapatunk összegyűlt: Brassó, Apáca, Zajzon, Csernátfalu, Bácsfalu, Türkös és Hosszúfalu. Apácának sikerült győzedelmeskedie, első hellyel távozhatott, de a többiek sem maradtak le, a dobogó második fokán állt a Türkös csapata illetve a harmadikon meg Csernátfalu csapata. Büszkék vagyunk mind a három versenyző csapatra, és nem csak! Mindenki ügyes volt, mindenki megérdemel minden tapsot és elismerést.

Köszönjük főtámogatónknak, a Communitas Alapítványnak, a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek a hozzájárulásukat; köszönjük az ARENA focipálya igazgatóságának a termet és vegül, de semmiképp sem utolsó sorban köszönjük bíráinknak: Antal Balázsnak és Marin Cristian Alexandrunak (Nodinak), akik egészen Sepsiszentgyörgyről jöttek el hozzánk azért, hogy sportszerűen, és minden szabályt betartva lezajlódhasson a rendezvényünk.

Sipos Emese

Szólj hozzá!