Beszámoló a IX. Karácsonyi Vásárról

2018. decemberében a HMIK csapata ismét megszervezte a Négyfalusiak számára már hagyományossá vált karácsonyi vásárt. Mint minden évben, idén is két napos rendezvény volt, amit december 15-én és 16-án tartottunk meg Négyfaluban, a Zajzoni Rab István Középiskola melletti udvaron.

Rendezvényünk szombaton startolt egy gyerekeknek szervezett kézműves foglalkozás alkalmával. Több, mint 30 gyerek vett részt a foglalkozáson, ahol kisebb karácsonyi díszeket készíthettek amiket majd haza is vihettek. Párhuzamosan, a helyi hagyományokat ápolva, a szomszéd falusi pürkereci boricások csapatát is elhívtuk, hogy mutassák be a látogatóknak a helybéli régi néptáncot, a boricát. A nap további részében a helybéli iskolák kórusai léptek fel színpadunkon, ezzel pedig igyekeztünk a diákokat felpártolni és bemutatni őket minél nagyobb közönségnek. Habár az időjárás sajnos nem volt a mi pártunkon, mégis minden elhívottunk eljött és a nézőközönséget boldogította produkciójával. A vasárnapi nap is hasonlóan telt, hiszen ezt a napot a tatrangi boricások előadása nyitotta meg amit majd újból diákok előadásai követett. Az esték fénypontjai két zenekar volt, a szombati napon a The Crazy Plumbers zenekart üdvözölhettük, vasárnap pedig Antal Zita Melániát és az L&B (Laji&Bendzsó) zenekart. Köszönjük nekük a részvételüket, és azt, hogy esőben és hidegben is eljöttek és előhívták bennünk a karácsonyi hangulatot.

Az eseményt nem csupán a fellépők éltették, hisz fő attrakciónak számított maga a vásár is, ahol helyi kézművesek mutathatták be és árusíthatták termékeiket. Ujdonságok is előkerültek, hiszen első alkolmmal volt olyan vásárosunk is, aki sajtokat hozott saját termékként, és hát kijelenthetjük, hogy ahogy az lenni szokott, az újdonság kelendő volt. Emellett a szervezőcsapat gondoskodott arről is, hogy legyen minden nézelődőnek enni és innivalója, hiszen a helyszínen lehetett vásárolni forralt bort, teát, forrócsokit, pudingot, muffint, házicsokit, illetve miccset és koolbászt is.

Házipálinka verseny is volt a vásár keretein belül, erre pedig a négyfalusiak jelentkeztek saját házipálinkájukkal. Mindegyik pálinkát a saját kategóriáján belül díjazott a szakképzett zsűri. Köszönjük a Paprika boltnak és a Yurta Kft.-nek a díakban való támogatásukat.

Továbbá köszönjük szépen partnereinknek, a Pro Terra Barcensisnek, a 059-es Zajzoni Rab István Közlpiskola cserkészeinek, a Barcasági Csángó Alapítványnak, a 4Village Eventsnek és a 4Village Soundnak a segítségét. Köszönjük főtámogatónknak, a Communitas Alapítványnak illetve a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek és támogatóinknak: Unicspot, Yurta, Dencopan, Winter Outlet, Pilvax vendéglő, Quilt&Art Studio, Naturali, Paprika bolt és a DIASEN. Köszönjük médiapartnereinknek is a támogatásukat:  Brassói Lapok, Săceleanul és a Brassai magyar adásnak.

Szólj hozzá!