Csapatépítő hétvége 2021-ben

2021. november 19-21 között csapatunk a Babarunka völgyében levő egyik ház vendége volt. Már nagyon várta mindenki ezt a kis összejövetelt, hiszen a Szent Mihály Napok után új tagok csatlakoztak a HMIK csapatához és ez egy remek alkalomnak minősült, hogy jobban megismerjük őket és ők is jobban összebarátkozzanak a szervezettel és annak már meglévő tagjaival.

Első nap, a fiúk egy része hamarabb felmentek a házhoz, begyújtottak, ügyeltek arra, hogy a társaság mire megérkezik meleg fogadja őket. Mivel péntek estére érkeztünk meg, a csapatépítőnket egy közös szórakozással kezdtük. Olyan társasokkal játszodtunk, mint például a What do you meme, aminek nagy sikere volt, mivel folyamatosan valakik mindig játszodtak vele. Csocsóasztal is jelen volt a szálláson, így természetesen az sem maradhatott ki a péntek esténkből.

A szombati napunkat különböző fejlesztő játékoknak szántuk. Az első játékban lufikra írt nevünket kellett megtalálnunk, majd ugyanezt nem egyénileg, hanem csapatban kellett megtennünk. Megtanulhattuk, hogy csapatban könnyebb eljuttatni mindenkihez a saját lufiját és ezt sokkal kevesebb idő alatt tudtuk végrehajtani, mint egyedül. Ez után két csapatra osztódtunk és egy olyan feladatot kaptunk, hogy 5-5 ping-pong labdát egyik helyről a másikra kellett szállítanunk, egy olyan eszközzel amit mi hozunk létre a megadott kellékekből, a megadott időn belül. Ezt követően egy másik ügyességi játék várta a csapatokat, ahol spagetti laska, mályvacukor és ragasztólag felhasználásával egy olyan magas tornyot kellett építenünk, amelynek teteje megbírjon majd egy mályvacukrot. Nem is kell mondanom, hogy nagyon nagy versengés volt a két csapat között, viszont mindkettőnek sikerült legalább egyszer nyernie.

Miközben a játékok zajlottak, páran a vacsora elkészítésével foglalkoztak és finom burgereket készítettek a számunkra. Vacsora után egy maffiához hasonló túlélős játékot játszodtunk, ami teljesen meghozta azt est hangulatát ami egy kis bulival meg dézsázással zárult.

Vasárnap már komolyabbra fordítottuk a szót és a szervezetben felmerülő kérdésekkel és problémákkal foglalkoztunk. Bemutattuk az új tagoknak a meglévő szabályzatot, elmagyaráztuk nekük a tennivaójukat, a feladatköröket, és a felelősségeket. Minden feladatkör saját felelősséggel jár, ezért fontos, hogy mindeki tisztában legyen teljes mértékben ezekkel. Ezt követően, elhatároztuk, hogy a 2022-es év mit szeretnénk, hogy hozzon, mit szeretnénk, ha a jövőben másképp csinálnánk, az előbbiekhez képest, és mik azok a dolgok amiken változtatnunk kell ennek eléréséhez. Örömünkre mindenki beleadta a saját mondanivalóját, meglátását, így egy egészen színes, és gazdag beszélgetés kerekedett ki a célokról, lehetőségekről és feladatkörökről.

Estebéd után, még egy utolsó játék volt megtartva, majd takarítás után mindenki hazament. Köszönjük a Communitas Alapítványnak és az RMDSZ-nek ezt a lehetőséget, hiszen idén is, mint ezelőtti minden évben támogatták ezt a programpontunkat, minden évben lehetővé tették azt, hogy szervezetünket erősítsük és egymás mellett jobban kiálljunk. Hálásak vagyunk nekük, és köszönjük, hogy mellettünk vannak!

Szólj hozzá!