HMIK csapatépítő Sirnean (2016 novemberében)

Általános vélemény szerint egy csapat vagy szervezet akkor működik jól, ha a tagok megfelelő odaadással és egymás iránti tisztelettel rendelkeznek. Ezt pedig legjobban közös munkával és persze szórakozással lehet fejleszteni. Ennek érdekében a Hétfalusi Magyar Ifjúsági Klub, közismert nevén HMIK, is úgy döntött, hogy egy újabb csapatépítő hétvégét szervez. Egyrészt azért, hogy a tagok jobban megismerjék egymást és a szervezetet, másrészt pedig azért, hogy baráti, sőt mondhatni családias hangulatban egy jót bulizzanak.

A csapatépítő helyszíne a Bran melletti Şirnea volt. A ház kiválasztása nem véletlenszerű volt, hiszen a szervezet pár évvel ezelőtt még tartott csapatépítőt ugyan ezen a helyen. Az sem véletlen, hogy évekkel ezelőtt is erre a házra esett a választás, mivel a környék hegyei és legelői gyönyürű látványt nyújtanak. A tökéletes hely kiválasztása után elkezdődhetett a szervezkedés, mert egy ilyen csapatépítő igenis komoly előkészületekkel jár. Két lelkes tag elvállalta, hogy összeállít a társaságnak egy mozgalmas, de szórakoztató programot. Ezek után pedig jöhetett a bevásárlás és a várva várt pillanat: AZ INDULÁS.

Pénteken, 2016 november 18-én este a lelkes 14 főből álló csapat megérkezett a helyszínre és gyors kipakolás után kezdődhettek az összerázó, ismerkedő játékok. Ezekből kiderült, hogy kinek mi a rejtett tehetsége és mire lehet alapozni a jövőre nézve. A napot egy kicsit halk, de kellemes hangulatú bulival zártuk.

Szombaton reggel a bundáskenyér illata csiklintgatta mindenki orrát és ezért kénytelen volt felkelni még akkor is, ha tudta, hogy reggeli torna várja majd a kinti csípős hidegben. A délelőtt különböző vetélkedőkkel telt el, amelyek eredménye az volt, hogy a vesztes csapat ebédet készített. Az ebéd sem volt szokványos, hiszen összekötött kézzel kellett csapatmunka szerűen jóllakni. Délután egy hosszú ugyan, de fontos beszélgetésre került sor, amely keretén belül mindenki elmondhatta véleményét, érzéseit és javaslatait a szervezet működését illetően. Este ’’vendégek’’ érkeztek, akik a buli hangulatát mégjobban feldobták.

A későig elhúzódó buli miatt a reggeli ébresztő és reggeli torna vasárnap elmaradt. Amire mindenki kibújt az ágyból és összeszedte magát, addigra már lassan közeledett a hazaindulás ideje. Ezért gyors, sok kéz, hamar kész, alapon összepakoltunk és amire észrevehettük volna már otthon is voltunk.

Reméljük, hogy a csapatépítőn mindenki új élményekkel gazdagodott és sikerült jöbban összerázódni.

Köszönetet szeretnénk mondani a Communitas Alapítványnak, mert az ők támogatása nélkül ez a csapatépítő nem jöhetett volna létre.

A HMIK részéről

Dombi Orsolya

Szólj hozzá!