Kézműves foglalkozások és játékestek Hétfaluban

A Communitas  Alapítvány által kiírt sikeres pályázás alapján a 2015-ös programjaink között ismét megszervezésre kerültek a hagyományos kézműves foglalkozások és a közösségépítő játékestek. 

A kézműves foglalkozásokat a megszokott program szerint szerveztük meg: minden hónap második szombatján, februártól decemberig, összesen hét alkalommal. Örömünkre nagy volt a résztvevők száma, óvódás gyerekektől elkezdve liceumos diákokig minden korosztalyból részt vettek a programon. A különböző tehnikák keretén belül, volt tojásírás, húsvéti dekoráció keszítés, tavaszi asztaldíszek készítése, farsangi jelmez készítés, fa tányér festés,  papírvírágok készítése (origami), őszi díszek készítése, töklámpás faragás, karkötő bogozás, adventi koszorú készítés és karácsonyfa-dísz készítés. A gyerekek jól érezték magukat és szép, egyedi alkotásokkal mehettek haza.

A játékestek sem engedték alább a színvonalat, hisz ott is sok érdeklődő vett részt. Hat alkalommal megszervezett programokon inkább fiatalok és felnőttek voltak, mint gyerekek, de ők is ugyanolyan jól szórakoztak. Pár új játékkal is gazdagítottuk a készletünket:  7 Wonders, Jungle Speed, Power Grid, Puzzle. Októberben,az 56-os forradalom megemlékezése napján, különleges játékestet tartottunk, Forradalmi aktivity tematikával.

Köszönjük a résztvevőknek, hogy jelenlétükkel fokozták az események jó hangulatát, és köszönjük főtámogatóinknak, akik lehetővé tették ezen rendezvény megvalósítását: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány.

A 2016-os évre is tervbe van megszervezni közösségépítő tevékenységeinket, melyre szívesen várunk minden érdeklődőt, kicsit és nagyot. Értesülni a Brassói Lapokból, a hírdető plakátainkról, a Facebook internetes közösségi oldalról (https://www.facebook.com/HMIK.Hetfalu) és az internetes honlapunkról is (http://hmik.ro/) lehet majd.

Szólj hozzá!