XXIII. Szent Mihály Napok

Lejártak a XXIII. Szent Mihály Napok…

Ez a hétfalusi rendezvény mást-mást jelent az embereknek, mindenki másképp éli meg: egyesek csak résztvesznek rajta, mások el sem jönnek az eseményre, egy kis csapat pedig a legjobb formáját szeretné kihozni saját magából, hogy felejthetetlenné varázsolja a Brassó megyei magyar közösség számára ezt az alkalmat (is).

Ez a kis csapat nem más, mint a Hétfalusi Magyar Ifjúsági Klub – közismert nevén a HMIK –, aki a 4Village Events partnerségével és a Négyfalusi Polgármesteri Hivatal támogatásával valósította meg az idei, talán az eddigi legsikeresebb Szent Mihály Napokat. További partnereink a Barcasági Csángó Alapítvány, a 059-es Zajzoni Rab István Cserkészcsapat, az RMDSZ és az RMDSZ Nőszervezet, Pro Terra Barcensis, a Zajzoni Rab István Középiskola Diáktanácsa, Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ.

Ezen eseménysorozat hét napot foglalt magába és különböző erdélyi és magyarországi híres előadók fordultak meg ez alatt a hét alatt Hétfaluban. Nálunk járt Homonyik Sándor, az Ismerős Arcok, a Térerő zenekar, Black Jack együttes, a Vintage Dolls, a Bekecs Néptáncegyüttes és még sokan mások. A sokszínű és változatos programnak köszönhetően bárki megtalálhatta helyét az idei Szent Mihály Napokon. Voltak gyerekprogramok (táncház, kézműves foglalkozás, töklámpás felvonulás, gyerekkoncert), borkóstoló és pálinkaest, silent party, különböző előadások, szüreti bál és a hagyományos szekeres felvonulás sem maradt el.

Ezúton is szeretnénk megköszönni főtámogatóinknak – Yurta Kft., Multitech – és  támogatóinknak – Kumánia Kisújszállás, Communitas Alapítvány, RMDSZ, Arena Club Brassó, Evolve Gym&Fitness, Diego, Piroska Panzió, Bandi Industry, BGG Security, Paprika Bolt, Yolans, Pilvax, Marsipo, Renáta Panzió, Hidraulica, Dencopan, Moonwork, Frézia Mánia virágüzlet, Alfa Sound, Paniti Impex, Gyermelyi, Farmacia Precizia Gyógyszertár, Unicspot, PanGastRo Egyesület, Presintex, Plant Shop, Naturali, I’m OK advertising, Bibas, Segafredo, Fabich Wood Plast Industry, Duotrac -, hogy idén is felkaroltak és hozzájárultak valamilyen módon az esemény megvalósításához.

Köszönjük médiapartnereinknek is – Brassói Lapok, Marosvásárhelyi Rádió, Friss FM, Fly Films, Săceleanul, BMK, Brassai Magyar Adás és City Rádió -, akik nagy segítségünkre voltak az esemény népszerűsítésében.

Örvendünk, hogy a hétvégén a napsütés is kivette a részét és szép, meleg idővel szolgált mindazok számára, akik ellátogattak eseményünkre.

És végül, a legnagyobb köszönet azokat az embereket illeti, akik eljöttek rendezvényünkre és együtt ünnepelték velünk Szent Mihály napját, akikkel együtt énekelhettük vasárnap este az „Álmodj királylány…”-t és akiknek hála rengetegen voltunk a Barcasági Csángó Alapítvány udvarán. Ők azok, akik ráébresztenek arra, hogy igen is van értelme, van akinek és van akiért szervezni Hétfaluban.

Köszönjük nektek! Találkozzunk jövőre a XXIV. Szent Mihály Napokon!

Deák Timea, HMIK

Szólj hozzá!