10. Hétfalusi Ifjúsági Napok

2023. május 19-21. között zajlottak a 10. Hétfalusi Ifjúsági Napok, amelynek tematikája idén a viking kultúra volt. A jubileumi alkalomra nyolc csapat jelentkezett, akik különböző erőnléti, kreativitást igénylő és tudásfelmérő játékokon vehettek részt. A csapatokat leginkább helybéli fiatalok alkották, de voltak résztvevők Rétyről, illetve Sepsiszentgyörgyről is.

             A program már péntek este elkezdődött, így mindenkinek sikerült ráhangolódni a hétvégére. Az esti buliba két lemezlovas, a sepsiszetgyörgyi Cleas és a magyarországi Ciggi gondoskodott a fergeteges hangulatról. Az elmúlt évekhez képest, jóval több fiatal látogatott ki a rendezvényre, így sikerült megtölteni a bulisátrat.

            Szombaton délelőtt élő kuglin, kvízváron, viking rönkjáráson, de még szabadulószobában is részt vehettek a versenyzők. A Zajzoni Rab István Középiskola Diáktanácsa (ZRI DT) segítségével pedig lezajlott a már hagyományosnak számító staféta. A jól megérdemelt ebédet követően pedig folytatódtak a játékok, mint például: enyém a doboz, fejszedobás, íjazás, téglaverseny és még sok más. A szombati nap legjobban várt pillanata a főzőverseny volt, ahol a csapatoknak babgulyást kellett készíteniük, amit háromtagú zsűri értékelt ki, figyelembe véve az étel íze mellett a tálalást, felszolgálást és a bemutatást is. Füstösen és fáradtan, de még mindig lelkesen és jókedvvel vágtunk neki a szombat esti bulinak, ahol Dj Sound Noise és Dj Wichky zenélt.

            Az eddigi évektől eltérően, idén a falutúra átkerült vasárnap délelőttre, amely során a résztvevőknek be kellett járniuk Négyfalu egyik legismertebb kirándulóhelyét, a Bivalylegelőt. A fő helyszínre visszatérve a csapatok összemérhették erejüket csutakdobásba és kötélhúzásba. Vasárnap délutánra már mindenki elfáradt, de izgatottan várta az eredményhírdetést. Díjaztuk a legjobb három csapat mellett, azt a csapatot is, aki a legtisztességesebben játszott végig. A résztvevők dézsázást, kartingozást, paintballozást, szabadulószoba kipróbálását és egyéb ajándékcsomagokat nyertek.

            A nyereményekért és egyéb támogatásokért köszönettel tartozunk támogatóinknak, akik nélkül nem valósulhatott volna meg a rendezvény. Ezúton köszönjük a Prejmer Raceway, NOMAD, Obscuria the escape room playground, Bullet Paint, Winter Outlet, Korona Rádió, Byoes, 5asec, Paprika bolt, Piroska Panzió, Dencopan, Cibin, Global Source, IMOK, Communitas Alapítvány és a Négyfalusi Polgármesteri Hivatal támogatását. E mellett köszönettel tartozunk partnerünknek, a Barcasági Csángó Alpítványnak, aki idén is biztosította a rendezvény helyszínét, a ZRI DT-nek, hogy programpontokkal gazdagította eseményünket, illetve médiapartnereinek, a Brassói Lapoknak, a Hétfalu rovatnak és a Korona Rádiónak.

            Reméljük mindenki jól érezte magát a hétvége alatt és az elkövetkező tíz évben is velünk tart majd! Hajrá HMIK!

– Dombi Orsolya 

Szólj hozzá!