Visszatekintő a 10. Karácsonyi vásárra

Megjelent immár az első mérföldkő a Hétfalusi Magyar Ifjúsági Klub – HMIK életében és tevékenységében, ami nem másnak, mint a 10. Karácsonyi vásárnak köszönhető. Az elmúlt 10 esztendőben a fiatal önkéntesek kitartottak eseményük megszervezése mellett még olyankor is, amikor az időjárás nem volt a legkedvezőbb egy ilyen ünnepi hangulatba burkolózott alkalomra.

2019-ben december 14-én és 15-én került sor a vásárra. Bár az időjárás nem járult hozzá eseményünkhöz és nem volt fehér karácsonyi díszlet, mi mindent megpróbáltunk megteremteni az év legszebb ünnepének hangulatához. Az udvar fő ékessége nem volt más, mint a pompás karácsonyfa, melyet a sok gyerek előszeretettel csodált meg. Rendezvényünk helyszíneként a Frézia Mánia virágüzlettel szemben lévő udvar szolgált.

Eseményünk, mint az eddigiek is, két napra biztosított programot az érdeklődőknek. Szombaton reggel kézműves foglalkozást tartottunk a gyerekek számára az udvar közelében levő Zajzoni Rab István Középiskola egyik osztálytermében, illetve a vásár helyszínén megnyittuk kapuit a rendezvénynek. A délután folyamán sor került egy boricatánc bemutatására és egy fúvós találkozóra, illetve az érdeklődők tombolajegyeket is vásárolhattak, hogy kipróbálhassák szerencséjüket. A késő délutáni programban a Beethoven Crisis együttes szerepelt, majd az estet egy Selfish Murphy koncert zárta.

Vasárnapi napunkat szintén gyerekprogrammal kezdtük, hiszen átadtuk a színpadot a helyi iskolák ügyes kis diákjainak, akik örömmel és mosollyal az arcukon énekeltek szebbnél szebb dalokat a közönségnek. A gyerekek műsorjai után a pálinkaverseny díjazása volt napirenden, mindezt pedig a Karaván együttes karácsonyi produkciója követte. Az eseményünket a Koszika&The Hotshots együttes koncertje zárta méltóképpen.

A vásárban áruló termelők rengeteg csodaszép dekorációt, ízletes téli ínyencségeket és alkalomhoz illő olvasnivalót hoztak magukkal, így lehetőséget nyújtottak a látogatóknak az ajándékok beszerzésére is. Emellett pedig ne feledjük, hogy minden termék megvásárlásával egy helyi termelőt karolnak, karolunk fel. A látogatóknak úgyszintén lehetőségük volt ebédelni/vacsorázni, melyet a Selgros biztosított, de emellett megtalálható volt a híres kürtőskalács és lángos is. A szervezőcsapat idén is gondoskodott az ínyencsátorról, ahol a résztvevők forralt bort, teát, forrócsokit, pudingot, muffint, házicsokit és sok más finomságot vásárolhattak.

Továbbá köszönjük szépen partnereinknek, a Pro Terra Barcensisnek, a 059-es Zajzoni Rab István Középiskola cserkészeinek, a Barcasági Csángó Alapítványnak, a 4Village Eventsnek és a 4Village Soundnak a segítségét. Köszönjük kiemelt támogatónknak, a Communitas Alapítványnak, illetve a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek.

A Hétfalusi Magyar Ifjúsági Klub nevében, Deák Timea

Szólj hozzá!