Csapatépítő hétvége a Kaleidoscope útmutatásában

A Hétfalusi Magyar Ifjúsági Klub december elején egy felejthetetlen csapatépítő hétvégével koronázta meg évét. A csapatépítő hétvége Zalánban kapott helyet, ahol 20 lelkes tag vett részt. Az eseményen fontos volt az új tagok integrálása. Csapatunknak mindig is fontos volt, hogy figyelmet fordítson saját közösségünkre és arra, hogy mindenki jól érezze magát társaságunkban, ennek jegyében különös figyelmet kaptak az újonnan csatlakozók. A barátságokat szövő események és a kötetlen beszélgetések lehetővé tették, hogy mindenki gyorsan otthoniasan érezze magát a HMIK színes társaságában.

A hétvége során minden tag aktívan részt vett a közös kihívásokban és a szórakoztató feladatokban egyaránt, melyeket a Kaleidoscope szervezetfejlesztő csapat szolgáltatott nekünk. A csapatépítő játékok olyan dinamikákat hoztak létre, amelyek nemcsak a kreativitást, hanem az együttműködést is előtérbe helyezték és fejlesztették. 

Az esemény első napján belaktuk a teret és máris kezdődhetett a szórakozás. A jégtörő játékoknak köszönhetően hamar fejlődésnek indulhattunk. Először is kigondoltuk, hogy mit  szeretnénk elérni a hétvégén és hogy mik az elvárásaink ettől. Aztán kezdetét vették a csapatépítő feladatok, melyektől hirtelen hangos lett a tér.  A nevetés és a kihívások által megosztott pillanatok a barátságunk mélyebb szintjét is kialakították.

A második nap a kreativitás jegyében zajlott, ahol a csapatoknak együtt kellett munkálkodniuk egy közös projekten. Az ötletek és az együttműködés eredményeként létrejött alkotások nem csupán a tehetséget, hanem a csapat szellemét is tükrözték. Az új tagok is teljes erőbedobással bekapcsolódtak a közös alkotómunkába, és egyre erősebbé vált a kötelék köztük és a már meglévő tagok között.

Az utolsó nap méltó lezárást kapott, ugyanis minden feladatot kiértékeltünk és valós helyzetekhez hasonlítottunk ami igazán hasznosnak bizonyult számunkra, a jövőre nézve. Majd egy különleges feladat során kiderültek mindenki személyes erősségei amelyek fontosak nekünk a feladataink leghatékonyabb leosztásához.

A Hétfalusi Magyar Ifjúsági Klub – HMIK csapatépítő hétvégéje nem csupán emlékezetes élményekkel gazdagította tagjait, hanem egy erősebb, összetartóbb közösséget is kovácsolt. Az itt átélt kalandok nemcsak a hétvégére szóltak, hanem a jövőre nézve is építettek egy olyan alapot, amelyen a csapatunk tovább erősödhet és fejlődhet. A következő kihívásokra már egy valódi csapatként nézünk szembe, hiszen együtt könnyebb és szórakoztatóbb szervezni! Az új év közeledtével bizakodva nézünk előre, hiszen ez a hétvége csak az első lépés volt egy hosszú és sikeres együttműködés felé.

Antal Bíró Eszter

Szólj hozzá!