12. Karácsonyi Vásár

2023.12.9-10. között megszerveztük a hagyományos karácsonyi vásárunkat, immár 12. alkalommal. Programpontjaink közt megtalálható volt a kézműves vásár, ínyenc sátor, élő betlehem, kézműves foglalkozás kicsiknek, Petőfi200 előadás a George Moroianu Középiskola diákjaival illetve gyerekelőadások.

Színpadunkon felléptek a tatrangi „Manóka” Óvoda kisdiákjai, a Zajzoni Rab István Középiskola kórus illetve a Türkösi Evangélikus-Lutheránus Egyházközség vallásórás gyerekek.

Koncertezett szombaton Bardócz Péter és a Négyfalusi Trió zenekar Szőcs Antóniával, illetve vasárnap pedig Páll Bea és Nagy Sebastian segített belehangolódni a karácsonyváró hangulatba.

Köszönet illeti kiemelten a Négyfalusi Polgármesteri hivatalt és a magyarországi Bethlen Gábor Alapkezelőt, a helyi vállalkozókat (Fabich Wood Plast Industry, MARSIPOGlobal Source, Kondaco, Winter OutletPaprika, a magyar ízek boltja, Dencopan, YURTA és BYOES).

Köszönjük partnereinknek is, elsősorban a Barcasági Csángó Alapítványnak, hogy idén is biztosította a helyszínt és a szükséges infrastruktúrát. Köszönjük a Petőfi ösztöndíjasunknak, Veres Emese-Gyöngyvér segítségét, aki szívet-lelket beletéve szervezte a Petőfi200 kiállítást. Köszönjük továbbá a 4 Village Sound munkatársainak, hogy segítettek szakmai tanácsaikkal és minőségi hangosítást biztosítottak az eseményünkek. És nem utolsó sorban köszönjük médiapartnereinek, a Brassói Lapoknak, a Korona Rádió – A Barcaság hangja, hogy biztosította a karácsonyi hangulatot egész hétvégén, a Brassaï Magyar Adásnak, kis eseményünkről is készített beszámolót, az MTVA-nak illetve a Saceleanul lapnak.

És nem utolsó sorban köszönjük minden olyan jelenlegi és volt HMIKosnak, akik hozzájárultak az esemény létrejöttéhez. Mert szervezők nélkül semmi sem lehetne.

Szólj hozzá!