I. 7Sport7Nap7Falu

A 7Sport7Nap7Falu című rendezvénysorozat egy új kezeményezés volt a Hétfalusi Magyar Ifjúsági Klub részéről, ami által azt a célt tűztük ki magunknak, hogy egy kicsit közelebb hozzuk a sport szeretetét a helyi fiatalokhoz.

A rendezvényre július 24-30. között került sor Hétfaluban. Az eseménysorozat érdekessége, ahogy a neve is sugallja, az volt, hogy egy héten keresztül minden nap egy új helyzínen egy új sportot lehetett kipróbálni. Napokra bontva, hétfőn kosárlabdáztunk és röplabdáztunk Csernátfaluba, kedden számháborúztunk Türkösbe, szerdán fociztunk Tatrangba, csütörtökön pingpongoztunk, tollaslabdáztunk, Fifáztunk és csocsóztunk Zajzonba, pénteken pedig métáztunk Pürkerecen. Szombatra egész napos programmal készültünk a Barcasági Csángó Alapítvány udvarán, ahol lehetett teqballozni, röplabdázni, pingpongozni, jogázni, tollaslabdázni, társasjátékozni, de ezen kívül volt relax sátor, italsarok és chill zone is.

Az esemény egyik fénypontja egy beszélgetés volt Ép testben ép lélek címmel, amit Dr. Krizbai Tímea pszichológus, Kristó István kinetoterapeuta és Kiss Emőke nutricionista tartottak, körbejárva az egészséges életmód témakörét.

Az estét egy bulival zártuk, ahol mindenki levezethette még a maradék energiáját. Vasárnapra már csak egy laza sétát terveztünk a Bolnokra. Az eseményt sikeresnek könyvelhetjük el, hiszen elvárásainkat felülmúló érdeklődést mutattak a fiatalok a sport iránt, sőt visszatérő résztvevőink is voltak, akik minden nap eljöttek és velünk együtt sportoltak.

Úgy gondoljuk, hogy igény van a hasonló jellegű rendezvényekre, ezért a jövőben igyekszünk odafigyelni erre és bővíteni sporteseményekkel is a HMIK rendezvénypalettáját. Köszönjük szépen Brassó Megyei Tanácsának és a Communitas Alapítványnak az anyagi támogatást, illetve a ZIZIN borvíznek a hozzájárulását az eseménysorozat megvalósulásához.

Szólj hozzá!