Kézműves foglalkozások 2017-ben

2017-ben is megszerveztük a 4-12 év közötti gyerekek által jól ismert kézműves foglalkozásokat. Márciustól decemberig, havonta egy szombaton 11 órai kezdettel megszerveztük ezeket az alkalmakat. Az eseménysorozat helyszíneként a HMIK székház(Brassói út 150 szám, Négyfalu) vagy a Barcasági Csángó Alapítvány(Zajzoni út 13 szám, Négyfalu) szolgált.

Célunk, hogy a gyerekek felhasználhassák a saját képzelőerejüket, tehetségüket és kreativitásukat, amelyek segítségével olyan dolgokat készíthessenek, amelyekre büszkék lehetnek miután hazaviszik.

Minden foglalkozás keretén belül a gyerekek három dekorációt készíthetnek, amelyek a korosztályuknak megfelelően vannak kiválasztva. Emellett, különböző kézművességi technikákat is használnak és sajátítanak el: quilling technika(papírsodrás), origami, gyöngyfűzés, csomózás, papírhajtogatás, cserépfestés stb.

A foglalkozások mindig az adott hónap tematikájához kapcsolódnak, például áprilisban húsvéti díszeket készítettek, májusban anyák napi ajándékot gyártottak és decemberben a karácsonyi dekorációkon volt a hangsúly.

Egy eseményen általában 25-35 gyerek vesz részt, de néhány hónapban volt 75-80 résztvevő is; ezek az áprilisban, szeptemberben és decemberben megrendezett alkalmakkor.

Ezek a gyerekek, a foglalkozások során megtanulnak türelmesebbek lenni, illetve megismerik a különböző technikákat, amelyeket felhasználva otthon, a szabadidejükben rengeteg alkotást, díszt készíthetnek.

Az eseménysorozat főtámogatója  a Communitas Alapítvány és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség(RMDSZ). Nélkülük nem sikerült volna ilyen gördülékenyen a foglalkozások lebonyolítása. Köszönjük a bizalmat!

Programfelelős: Deák Timea

Szólj hozzá!