A HMIK székház infrastrukturális fejlesztése 2022-ben

Minden egyesületnek az alapját az emberek teszik ki. Azok a tagok, önkéntesek, támogatók, besegítők, akik évközbe, rendezvények alkalmával, a umán erőforrást biztosítják a jó és gördülékenymentes tevékenységért.

DE, ezeknek a személyeknek szükségük van egy olyan helyre is, ahol össze tudnak gyűlni, ahol meg tudják tárgyalni terveiket, ötleteiket, ahol egymást közt kiértékelhetik az elmúlt eseményeket és tevékenységeket, de megtervezhetik a jövendőbelieket is. Egy olyan hely ez, ahol mindegyik személy kicsit otthonosan, kicsit felszabadultan érezheti magát, ahol kreatív ötleteit megmutathatja a többieknek.

A mi egyesületünknek ez a hely a székházunkat jelenti, a kis termünket a Brassói út 150 szám alól, ahol már 12 éve találkozhatunk egymással, tervezhetünk, eseményeket valósíthatunk meg, de legfőképpen összegyűjthetjük a helybéli magyar fiatalokat egy helyre, hogy együtt szórakozhassanak, együtt tervezhessenek, munkálkodjanak a közösségük érdemére.

A HMIK székház már 12 éve van az egyesület gondozásában, az alakuláskor ez fel volt újítva és rendbe volt szedve, viszont azóta új felújításokra volt szüksége. 2020-ban felújítottuk a gyülekező termet, 2022-ben pedig eljött az ideje a konyha és a fürdő felújításának. Az épület régi, így a falak folyamatos nedvességével küzdünk minden alkalommal. A bútrokat kicseréltük, a falakat pedig újból meszeltük. A konyhában volt egy kis boilerünk ami eddig biztosította a melegvizet, de mivel sajnos a tavaly meghibásodott, nem tudtuk többet használni. Ezért döntöttünk az új, instant vízmelegítő vízcsap mellett, ami pár másodpercen belül ad melegvizet, ami éppen elég nekünk a kevés melegvizet igénylő tevékenységekhez.

Mindezeket a változtatásokat nem tudtuk volna létrehozni, ha a Communitas Alapítvány és az RMDSZ anyagilag nem támogat minket, így hálásan köszönjük segítségüket!

Fényképeket a székház előtte és utána kinézetéről a képgalériában találhattok!

Sipos Emese

Szólj hozzá!